Automaat spoelen  bij Autobedrijf John Greup

automaat spoelen

Een automatische versnellingsbak waarvan de olie nooit ververst hoeft te worden? Veel autofabrikanten en hun dealers zullen u vertellen dat dat inderdaad zo is!

De praktijk heeft inmiddels het tegendeel bewezen. Elke olie, dus ook olie van een automatische versnellingsbak, verouderd en vervuilt tijdens gebruik. En als gevolg van die vervuiling (door inwendige slijtage) raken oliekanalen geleidelijk aan verstopt. Daarbij slaat de vervuiling neer op onderdelen zoals de koppelingslamellen. Dit kan uiteindelijk tot gevolg hebben dat de automaatbak vernieuwd, gereviseerd of anderszins reparaties behoeft met als gevolg een fikse rekening die kan oplopen tot enkele duizenden euro’s.

Zelfs bij lagere kilometerstanden kan dit al voorkomen. Om deze reden reden is het belangrijk om uw automaat periodiek professioneel te laten spoelen en reinigen. De optimale interval voor zo’n behandeling is 90.000 tot 100.000 km.

Bij het spoelen wordt door autobedrijf John Greup in Bergharen een speciaal reinigingsproduct toegevoegd aan de automaatolie. Deze mix zorgt ervoor dat alle aanslag, sludge en andere vervuiling in ca. 45 minuten met lopende motor/rijdend oplost of losweekt. Vervolgens spoelen we de automaatbak na met schone olie.

Dit spoelen met reiniger is heel belangrijk. Bij enkel het verversen van de automaat olie loopt u namelijk de kans dat vastzittend vuil wordt losgeweekt en gaat rondzweven in de de versnellingsbak wat opnieuw problemen kan geven.

Na de eerste spoeling met reiniger en de naspoeling wordt de automatische versnellingsbak weer geheel afgevuld en kunt u er weer zo’n 100.000 km tegenaan.

Belangrijk om te weten is dat het spoelen geen oplossing is voor eventuele reeds aanwezige mechanische defecten in een automatische versnellingsbak.